Pieter van den Berg

Mijn naam is Pieter van den Berg en ik ben sinds 2005 eigenaar van Fysiotherapie de Aker. Ik combineer het praktijkhouderschap met mijn optreden als behandelend therapeut. Hierdoor heb ik vaak een volle agenda en kan het soms voorkomen dat ik niet direct beschikbaar ben voor een afspraak.

In 1997 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als Algemeen fysiotherapeut. Ik ben al sinds 1999 actief in de regio Amsterdam Nieuw-West, Osdorp, Geuzenveld en Nieuw Sloten.

In juni 2009 heb ik, naast het opzetten en door ontwikkelen van Fysiotherapie de Aker, mijn opleiding tot Orthopedisch Manueel Therapeut afgerond. Deze opleiding is internationaal gecertificeerd door het IFOMT: de Internationale Federatie voor Orthopedische Manuele Therapie.

Van 2013 tot 2015 heb ik de opleiding tot Dry Needling* therapeut gevolgd op Curaçao, ook wel methode Domburg genoemd. Deze methodiek is mede ontwikkeld en wetenschappelijk onderbouwd door Frank Timmermans, een naar Canada geëmigreerde in Nederland opgeleide Fysio- en Manueel Therapeut. In maart 2015 heb ik ook het onderdeel Craniomandibulaire* en hoog Cervicale problematiek** afgerond.

Ik ben tevens de vertegenwoordiger van onze praktijk binnen het Schoudernetwerk Amsterdam en het Rugpijnnetwerk Amsterdam.

 

*Craniomandibulaire fysiotherapie en Dry Needling wordt toegepast wanneer er problemen optreden in en rond het kaakgewricht en/of de hoge nek. Denk hierbij aan het moeite hebben met het sluiten van de kaak (mond), pijn rondom de kaak, het niet ver genoeg kunnen openen van de mond of problemen met slikken. Ook hoofdpijnklachten kunnen aan een disfunctionerend kaakgewricht te wijten zijn.
**Hoog cervicale problematiek, en klachten van de hoge nek en onder het achterhoofd kunnen leiden tot oorsuizen, draaiduizelingen, hoofdpijnklachten of moeite met het omkijken en draaien in de nek. Ook andere minder te duiden klachten kunnen middels het optimaliseren van de mobiliteit worden verminderd en/of worden verholpen.

Terug

Fysiotherapie
de Aker

Eurokade 38
1060 RZ Amsterdam
020 – 367 01 35
info@fysiotherapiedeaker.nl