NIEUWS EN INFORMATIE

Rugpijn netwerk Amsterdam

OLVG, fysiotherapeuten, medisch specialisten en huisartsen in en rond Amsterdam bundelen hun krachten om rugpijn effectief aan te pakken. Het samenwerkingsverband Rugpijn Netwerk Amsterdam wil patiënten optimale zorg bieden bij rug- of nekklachten door korte lijnen, multidisciplinaire samenwerking en scholing. Het Rugpijn Netwerk is het eerste initiatief binnen Nederland waarbij 1e en 2e lijn op deze schaal samenwerken voor betere zorg voor rugpatiënten.

Rugpijnklachten hebben in veel gevallen geen specifieke oorzaak. Hierdoor krijgen patiënten soms niet direct de zorg die zij nodig hebben. Mark Altena, orthopedisch chirurg van OLVG: ‘Door samen te werken en onze kennis te delen binnen het Rugpijn Netwerk kunnen we gerichter kijken naar wat de patiënt écht nodig heeft. Dat kan een operatie zijn, maar in veel gevallen hoeft dat helemaal niet.’

Behalve orthopedisch chirurgen van OLVG bestaat het netwerk uit dertig fysiotherapiepraktijken in Amsterdam en omstreken, gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten. De zorg die de partijen bieden is uniform en wetenschappelijk onderbouwd. Patiënten die zich melden bij OLVG of één van de aangesloten fysiotherapiepraktijken krijgen een casemanager toegewezen. Deze gespecialiseerde fysiotherapeut vormt als coach, begeleider en deskundige de rode draad van de gehele behandelcyclus.

Ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid

Maar liefst 60 tot 90 % van de Nederlandse bevolking krijgt tijdens zijn leven op enig moment last van rugpijn. Het is één van de meest genoemde redenen om naar de huisarts of fysiotherapeut te stappen. Rugpijn is bovendien een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Meer informatie is te vinden op www.rugpijnnetwerk.nl


Betrokken behandelaar(s)

Profielfoto

Drs. M.C. Altena

orthopedisch chirurg

Aandachtsgebieden
traumatologie, wervelkolomchirurgie, scoliose, heupchirurgie, heuprevisiechirurgie.

Heeft u last van rugpijn?

Fysiotherapie de Aker heeft met diverse partijen samenwerkingsverbanden gesloten zodat wij u als de patiënt de best mogelijke zorg kunnen aanbieden. Daar zijn wij als praktijk trots op!

Fysiotherapie De Aker is vertegenwoordigd in het Rugpijn netwerk Amsterdam.

Het Rugpijn Netwerk is een samenwerkingsverband tussen gespecialiseerde fysiotherapeuten, medisch specialisten en huisartsen in en rond Amsterdam.
 Door gebundelde krachten en korte lijnen tussen de verschillende disciplines bieden wij optimale kwaliteit van zorg voor uw rug- en nekklachten. Het gaat om rugzorg met en zonder operatie.

www.rugpijnnetwerk.nl

Fysiotherapie
de Aker

Eurokade 38
1060 RZ Amsterdam
020 – 367 01 35
info@fysiotherapiedeaker.nl