FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapie kan helpen bij klachten van het bewegingsapparaat. Daaronder verstaan we klachten aan spieren, pezen, banden of gewrichten, maar ook bijvoorbeeld neurogene klachten en problemen met de bloedsomloop.

Klachten in de wervelkolom of ledematen ontstaan wanneer gewrichten, pezen, spieren of zenuwen niet goed werken. Vaak is een kortere of langere overbelasting van het gewricht, pees, spier of zenuw de oorzaak van de klacht, soms ontstaan juist klachten door niet of te weinig belasten. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Ook kunnen de klachten een uitstralende pijn geven naar andere delen van het lichaam. Met behulp van fysiotherapie kunnen de klachten verminderd of verholpen worden.

Het doel van de behandelingen kan bijvoorbeeld zijn:

  • verbeterde functioneren van (deel)gebieden van het lichaam
  • optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening
  • pijn verminderen

Als u voor het eerst bij de fysiotherapeut komt worden allereerst uw klachten besproken en een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Vervolgens worden de behandelmogelijkheden met u doorgenomen. Mogelijke vormen van behandeling zijn oefentherapie, houdingsadviezen, ontspanningstechnieken, tapen, massage en het gebruik van gespecialiseerde apparatuur en technieken.

De gekozen methode en het aantal behandelingen zijn afhankelijk van uw klachten en hoe op de behandeling reageert.

Heeft u klachten? Dan kunt u direct bij ons terecht, zonder verwijzing van een arts. Bel voor een afspraak naar 020 - 367 01 35 of neem contact op via info@fysiotherapiedeaker.nl

Fysiotherapie
de Aker

Eurokade 38
1060 RZ Amsterdam
020 – 367 01 35
info@fysiotherapiedeaker.nl