NIEUWS EN INFORMATIE

Fysiotherapie na covid-19 infectie

Heb jij het coronavirus (covid-19) doorgemaakt?

Dan kun je hier nog lang klachten en beperkingen van ondervinden.
Het is erg belangrijk om hier goed van te herstellen en bij dit herstel de juiste zorg te krijgen.

Fysiotherapie de Aker biedt een behandeltraject dat specifiek is ontwikkeld voor cliënten die na een besmetting met het coronavirus thuis in quarantaine hebben gezeten, in het ziekenhuis hebben gelegen en/of van de intensive care komen.

Het coronavirus kan een groot effect hebben op jouw conditie en kracht. Als je na een corona infectie klachten houdt bij het bewegen en het uitvoeren van activiteiten, kun je bij ons terecht voor advies en begeleiding. Bijvoorbeeld als je klachten hebt op het gebied van vermoeidheid, benauwdheid, energie, kracht of uithoudingsvermogen. Onze fysiotherapeuten kunnen je helpen om inzicht te krijgen in deze klachten en adviseren en begeleiden je bij het verantwoord weer opbouwen van dagelijkse activiteiten.

De methodiek die we bij Fysiotherapie de Aker hanteren is dat we bij  aanvang van de  training nauwkeurig monitoren wat de effecten van inspanning op dat moment zijn. We meten de bloeddruk, hartslag frequentie , saturatie en adem frequentie.

We onderzoeken hoe zwaar je een in spanning van 6 minuten wandelen of 10 minuten fietsen of roeien ervaart. Heb je problemen bij de manier van ademhalen of de mate van bewegelijkheid van de thorax, wervelkolom of ribben, dan kan onze manueel therapeut uitkomst bieden. Ook op het  gebied van ademhaling techniek of ontspanning kunnen wij begeleiding, instructie  en ondersteuning bieden bij  het  herstel naar een optimale conditie.

Heb je vragen of behoefte aan ondersteuning?
Neem dan contact gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fysiotherapie
de Aker

Eurokade 38
1060 RZ Amsterdam
020 – 367 01 35
info@fysiotherapiedeaker.nl

Fysiotherapie SMC Ookmeer

Dokter Meurerlaan 7
1067 SM Amsterdam
020 – 367 01 35
info@fysiotherapiedeaker.nl